Dialogul unui filosof cu o cioară

Dorian Furtună

Vă mai recomandăm

            Cugetările unui (ne)cunoscut

Dorian Furtună

49,00 RON

Descriere

Prima carte de filosofie la Editura Bestseller

Un dialog, extraordinar de tensionat, dintre un filosof și un personaj surprinzător – o cioară, foarte inteligentă și foarte critică față de om.

E o carte self-hurt, un dialog în care se face o deconstrucție a ființei omenești și a închipuirilor noastre despre lume.

E o lectură pentru cei tari de duh.

Cioara vrea să înțeleagă mai bine omul, iar filosoful îi dă explicații și, în așa mod, rând pe rând, sunt dezbătute un număr impresionant de teme: religie, filosofie, ambiție, voință și liber arbitru, fericire, împlinire existențială, libertatea de alegere, democrație, frustrare, instincte și emoții, efectele progresului și ale civilizării, morală, răul și bunătatea, educație, înțelepciune, sensul vieții, certitudinea, limbajul, identitatea, eul, inteligența artificială, genialitatea, răzbunarea naturii, psihicul și conștiința, moarte, timp, ispită, pasiune, zen și daoism, rețeta vieții, iubirea, iluziile, viitorul, adevărul...

Ce crede un filosof despre oameni poți afla și din alte cărți de filosofie. Dar ce crede o cioară despre noi poți afla doar din această carte. Și ceea ce vei afla îți va rămâne pentru totdeauna în minte.


Despre AutorDorian Furtună este etolog, doctor în biologie, gânditor și autor de cărți.

Cărțile publicate până acum: „Retorică în fața morții. Moartea oamenilor celebri” (2007), „Homo aggressivus. De ce nu se opresc războaiele și violența” (2015), „Cugetările unui (ne)cunoscut” (2017), „Mozaicul Uman. Evoluția omului și originea raselor” (2018), „Iluzia fericirii. O izbăvire terapeutică” (2020).

Mai multe informații

Limba: Romana
Pagini: 285
Apariția: 2022
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 20 x 13 cm
ISBN: 9789975323352