Dacia mitologică: Tărâmul zeilor. Eseuri și legende de demult

Andrei Breabăn

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Vă mai recomandăm

 Set Top 4 Cărți de Business și Dezvoltare Personală (Ofertă Limitată)

Doar Azi la 50% Reducere

Preț special 121,00 RON Preț standard 242,00 RON

Descriere

Lucrarea invită cititorul să facă o călătorie în trecutul îndepărtat al strămoșilor noștri. O Dacie în care oamenii credeau în nemurire luând moartea drept o punte de trecere spre lumea veșniciei și de aceea petreceau și se veseleau la înmormântări ca să jelească la nașterea de prunci.

O Dacie care avea Olimpul ei, Muntele sacru al dacilor numit Kogaion cu peștera tainică în care se adăposteau zeii care veneau pe Pământ să-i ajute pe oameni, dar și nenumărate alte locuri tainice a căror legende au ajuns până la noi.

Fiind atât de adânc înrădăcinate în viața de zi cu zi a strămoșilor noștri obiceiurile și tradițiile vechi au traversat veacurile și mileniile, iar multe din ele au ajuns până la noi ca dovezi de necontestat a originii dacice a românilor.

Propusă a fi o lucrare dedicată memoriei vechilor daci „Dacia mitologică” de Andrei Breabăn este portretul în oglindă a poporului român care, prin modul său de viață, credința, datinile și tradițiile pe care le respectă și azi se contopește cu strămoșii săi de acum câteva mii de ani.

O Dacie nu numai mitologică ci și una reală care trăiește și azi și va trăi în veci în spațiul rezemat pe culmile trainice ale Carpaților, străjuit de Nistru și Dunărea albastră, scăldat de apele limpezi ale Mării Negre, cu oameni harnici și mai ales plini de înțelepciune care vor duce mai departe credința în mântuire adusă dacilor de Zamolxis, iar mai târziu de Apostolul Andrei.

Mai multe informații

Limba: Romana
Pagini: 720
Apariția: 2023
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 20 x 13 cm
ISBN: 978-9975-77-395-9